l’heure d’été film festival Opening – Cinema Galeries

l’heure d’été film festival
Opening

  Van 6 juli tot 7 augustus 2016, stelt cinema Galeries u de vijfde editie voor van haar feestelijke programmatie: L’Heure d’été. Het festival heeft als belangrijk thema het naar voren brengen van culturele en linguïstieke diversiteit in de werken die ze toont aan het publiek. Bovendien schuift het de relatie die cinema heeft tussen vreemde culturen onderling naar voren. Door het wisselen van continent bij iedere nieuwe editie, zet L’Heure d’été zijn exploratie van de diversiteit voort door te kiezen voor Madrid.

  Dertien speciale sessies zullen buiten worden gehouden op de Bruxelles les Bains site, de anderen worden geprojecteerd in de zalen van CINEMA GALERIES.

  FREE OPENING – ME/WO 06.07 – CINEMA GALERIES

  17:00 > 19:00: MADRID EN CORTO: short movies selection
  19:00 > 22:00: NO ES UNA CRISIS (FABIEN BENOIT ET JULIEN MALASSIGNÉ, 28’)
  REMINE, LE DERNIER MOUVEMENT OUVRIER (MARCOS MERINO, 102’)

  MADRID EN CORTO

  Sinds verschillende Jaren, investeert de Madrileense gemeenschap in kortfilm al seen op zichzelf stand genre en als de eerste stap in de filmwereld voor bepaalde cineasten. In de voorziene sessie, zal u kunnen genieten van een kortfilm selectie die voordien al aan verschillende festivals en cinematografische evenementen deelgenomen hebben. De gekozen kortfilms tonen verschillende genres, thema’s en realisatievormen, waardoor het brede panorama, en de diverse en meest uiteenlopende kortfilms die deze spaanse regio rijk is, mooi aan bod laten komen. “Dime que you”, “Inertial love”, “A story for the Modlins”, “La boda”, “Nadie tiene la culpa” en “Juan y la nube” maakten deel uit van het korfilm programma Madrid en Corto. Hermanas is de kortfilm bekroond met de prijs van het bureau van film promotie van de Madrileense gemeenschap “Film Madrid”/ filma tu Madrid”. Om te eindigen zijn er de kortfilms Padam … en I love Madrid, gedraaid door studenten van de cinematografische en audiovisuel school van Madrid.

  PRAKTISCHE INFORMATIE :
  Festival van 06.07 tot 07.08
  Free Opening 06.07 om 17:00
  Reservatie : contact@galeries.be // 02 514 74 98

  CINEMA GALERIES,
  Galeries de la Reine, 26