One World film festival 2023 – Cinema Galeries

One World film festival 2023

  One World, ’s werelds grootste festival voor documentaires over mensenrechten, keert terug naar Brussel. Voor de 16e keer zal dit festival – het grootste festival in zijn soort, dat alleen al in Tsjechië jaarlijks tienduizenden mensen trekt – opnieuw bioscopen en filmzalen in heel Brussel vullen, waaronder BOZAR, de Cinema Galeries en het gebouw van het Europees Parlement. Het festival wordt georganiseerd door de Tsjechische humanitaire en mensenrechtenorganisatie People in Need en 10 andere Brusselse partners, waaronder het Europees Parlement, de Tsjechische permanente vertegenwoordiging bij de EU en het Tsjechisch Centrum in Brussel.

  Al meer dan twee decennia is het One World Festival een integraal onderdeel van de activiteiten van People in Need. Sinds de oprichting van het festival in 1999 brengt het documentaires over mensenrechten uit de hele wereld naar het lokale publiek, door ze te vertonen in tientallen steden in Tsjechië en ook op Tsjechische basisscholen en middelbare scholen. One World heeft talrijke prijzen ontvangen, waaronder de UNESCO-prijs, voor de bewustmaking van de mensenrechten.  

  Het festival vindt plaats tussen 20 en 27 april 2023 en het publiek in Brussel krijgt de kans om een selectie van 12 films te bekijken, waarvan er 11 vergezeld gaan van debatten met deskundigen. De discussies op het podium zullen inzichten bevatten van mensenrechtenverdedigers, politici, filmmakers en vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap van non-profitorganisaties.

   

  Boek nu uw tickets!

  Programme