Andreï Zviaguintsev retrospectieve – Cinéclub INSAS – Cinema Galeries

Andreï Zviaguintsev retrospectieve – Cinéclub INSAS

  Inleiding

  Op initiatief van de Filmclub van Insas organiseert Cinéma Galeries een uitzonderlijke overzichtstentoonstelling van de Russische filmmaker Andreï Zviaguintsev.

  Het evenement, wordt georganiseerd ter ondersteuning van de cineast.

  Inleiding

  Op initiatief van de Filmclub van Insas organiseert Cinéma Galeries een uitzonderlijke overzichtstentoonstelling van de Russische filmmaker Andreï Zviaguintsev.

  Het evenement, wordt georganiseerd ter ondersteuning van de cineast.

  Kom vanaf 2 mei 2023 de volledige filmografie van de regisseur ontdekken.
  Andrei Zviaguintsev zal aanwezig zijn om de vertoning van zijn nieuwste speelfilm Faute D’Amour (2017) op 19 mei 2023 te begeleiden, evenals een masterclass, waarin onder andere zelden vertoonde korte films worden gepresenteerd, en een signeersessie over de film Elena (2011) op 20 mei 2023.


  “Zviaguintsevs eerste twee films deden hem voorkomen als een erfgenaam van Tarkovski (The Return en The Banishment). De laatste (Elena, Leviathan, Faute d’amour) tonen hem in de richting van een meer persoonlijke visie op zijn kunst. Hij schetst een compromisloos beeld van de huidige Russische samenleving, maar de tijden zijn veranderd sinds Tarkovski’s dood in 1986. Religie maakt een sterke comeback in Rusland, ditmaal geassocieerd met macht, ermee verbonden zoals in de tijd van de tsaren. In Leviathan zien we een zeer duistere kant daarvan, die Zviaguintsev fel aanvalt.”  De INSAS Ciné Club is een project geleid door INSAS-studenten. Het is ontstaan uit de behoefte om samen te komen om een bepaalde cinema tot leven te brengen. Met als doel te beantwoorden aan het eenvoudige plezier van de cinema, zonder enige mercantiele doelstelling. De Ciné Club de l’INSAS wil een open ruimte zijn waar het woord gegeven wordt aan de “kleine” cinema: de cinema die het te moeilijk vindt om zijn plaats te vinden in andere ruimtes gewijd aan de 7e kunst. Het doel is de cinema van vandaag in vraag te stellen, te proberen de kenmerken van de cinema van gisteren te tekenen en die van de cinema van morgen te schetsen.

  De INSAS Ciné Club is een project geleid door INSAS-studenten. Het is ontstaan uit de behoefte om samen te komen om een bepaalde cinema tot leven te brengen. Met als doel te beantwoorden aan het eenvoudige plezier van de cinema, zonder enige mercantiele doelstelling. De Ciné Club de l’INSAS wil een open ruimte zijn waar het woord gegeven wordt aan de “kleine” cinema: de cinema die het te moeilijk vindt om zijn plaats te vinden in andere ruimtes gewijd aan de 7e kunst. Het doel is de cinema van vandaag in vraag te stellen, te proberen de kenmerken van de cinema van gisteren te tekenen en die van de cinema van morgen te schetsen.

  Programme