Courts métrages étudiant.e.s – Séance #2 – Cinema Galeries

Courts métrages étudiant.e.s – Séance #2

  • Prijzen 8.00 €, 6.00 €
  • Moderatorkaartje Article 27, Arsène 50
  • Abonnement Carte 5 places Cinema Galeries, UGC Unlimited, Cineville Pass

Inleiding

Als onderdeel van een tweetalige ontmoetingsmiddag tussen studenten van Nederlandstalige en Franstalige Belgische filmscholen.

Inleiding

Als onderdeel van een tweetalige ontmoetingsmiddag tussen studenten van Nederlandstalige en Franstalige Belgische filmscholen.

IN ATTESA DI UNA TEMPESTA SOLARE

Evi Cats – BE, 2023, 24’

Een verdwaalde vrouw dwaalt door Brussel. Ze zoekt een bekend gezicht maar komt alleen straten tegen die niet meer bestaan en vreemden die ze nooit zal kennen. Wanneer een mysterieuze man haar vertelt over een aankomende zonnestorm, begint de dag zich op een verontrustende manier te ontvouwen.

PRUEBAS

Ardélia Istaru – FR, BE, CRI, 2022, 28’

In 1982 stuurde mijn Costa Ricaanse moeder, die mijn vader naar Parijs vergezelde, een reeks brieven naar haar ouders bij haar aankomst in de Franse hoofdstad. Veertig jaar later herontdekte ik deze brieven en herbeleefde ik een verhaal vol pijn om mijn eigen aankomst op het continent beter te begrijpen.

SOUVENIRS D’UNE JOURNEE PARFAITE

Davina Maria – BE, LB, HU, PT, 2023, 17′

Filmmaker Davina Maria en illustrator Dominique Goblet delen een fascinatie voor het strand van Oostende. De film bestaat uit foto’s en illustraties en verweeft op subtiele wijze hun respectievelijke artistieke praktijken. Souvenirs d’une journée parfaite is een delicate, melancholische viering van vriendschap, herinnering en de vergankelijkheid van gedeelde momenten.