Kerity, het sprookjeshuis, – Cinema Galeries

Kerity, het sprookjeshuis,

Kerity, het sprookjeshuis,

  • ORIGINELE TAAL FR
  • ONDERTITELING FR
  • LAND France
  • Langduur 80
  • Prijzen 5 €, 7 €

Nathan en zijn familie zijn op weg naar het huis van zijn overleden grootmoeder, Eleonora. Zij laat haar huis na aan de familie, een Russische pop aan zijn zus Angelica en de bibliotheek achter de verboden deur aan Nathan zelf.
Eerst vindt hij het maar niks, zo’n bibliotheek boordevol boeken zonder grootmoeder om ze voor te lezen. Want om ze zelf te lezen, daarvoor ontbreekt hem nog een stukje zelfvertrouwen. Maar dit verandert als de figuren uit de boeken tot leven komen. Roodkapje, de boze wolf, Alice, het konijn, Gulliver, Pinokkio, Peter Pan, en nog vele anderen, hij ontmoet ze allemaal.
Als een hevige storm echter het huis verwoest, heeft de familie geld nodig om het weer op te knappen. De enige oplossing is het verkopen van de gehele bibliotheek aan de malafide verkoper Pikin. Alle figuren, geholpen door Nathan, komen ertegen in opstand. Maar als een fee Nathan betovert tot dezelfde (kleine) gestalte van de figuren, wordt de reddingsactie wel heel erg moeilijk. Zo begint een groot avontuur met eind goed al goed een gelukkige afloop.