Courts métrages Fâché, effrayé, heureux… – Cinema Galeries

Courts métrages Fâché, effrayé, heureux…

  • Prijzen 8.00 €, 6.50 €
  • Moderatorkaartje Article 27, Arsène 50
  • Abonnement Carte 5 places Cinema Galeries, UGC Unlimited, Cineville Pass

De Kortfilms:

Luce and the Rock

Jaar: 2022

Land: België

Regisseur: Britt Raes

Duur: 12′

Op een dag verstoort een reusachtig Rotswezen het rustige leven in het dorp waar Luce woont samen met haar mama.. Luce is erg boos en besluit het rotswezen terug naar huis te brengen maar dan bloeit onverwachts een mooie vriendschap open…

A Whisper in the Island of the Heart

Jaar: 2022

Land: VS, China

Regisseur: Xiaowen Wang

Duur: 13′

Een meisje keert terug naar haar geboortedorp in Tibet, waar een team van artsen de aandoening behandelt die ze al sinds haar geboorte heeft. Ze herstelt in het huis van haar grootvader en maakt daar een nieuwe, bijzondere vriend…Ontroerend!

The Turnip

Jaar: 2022

Land: Estland

Regisseur: Piret Sigus, Silja Saarepuu

Duur: 7′

Gebaseerd op het Slavische sprookje, dat al eeuwenlang wordt verteld vanuit het standpunt van de boeren toen zij zich bezighielden met het verbouwen van groenten. Het gaat over eigendom, samenwerking en verraad.

Dream In Color

Jaar: 2022

Land: België

Regisseur: Marijn Raeven

Duur: 6′

Twee broers worstelen met het verlies van hun moeder. De oudste broer probeert zijn jongere broer op te vrolijken door hem mee te nemen op een reis naar een denkbeeldige wereld. Al doende vinden ze meer dan alleen een afleiding van hun verdriet.

Blocks

Jaar: 2022

Land: Duitsland

Regisseur: Adrian Jaffé

Duur: 3′

Alle blokken bewegen op het ritme totdat men uit de rij stapt. Deze animatie laat zien hoe de traditionele mannelijkheid de persoonlijke ontwikkeling tijdens het opgroeien kan beperken  Een metaphoor die ook bij het jonge publiek vragen doet rijzen!

Extra Info

Boos, bang, of blij, deze gevoelens mogen er zeker allemaal bij!  Beleef de meest spannende, geanimeerde avonturen, samen met de kleine helden uit de films.