KunstenFestivaldesArts : Fabrizio Terranova – Cinema Galeries

KunstenFestivaldesArts : Fabrizio Terranova

  • Prijzen 9.50 €, 7.50 €, 6.50 €, 6.00 €
  • Moderatorkaartje Article 27, Arsène 50
  • Abonnement Carte 5 places Cinema Galeries, UGC Unlimited, Cineville Pass

Inleiding

In een futuristisch decor vertelt filosofe Isabelle Stengers voor het eerst haar verhaal, aan de rand van de afgrond waar ondanks de staat van de wereld hoop kan ontstaan.

Inleiding

In een futuristisch decor vertelt filosofe Isabelle Stengers voor het eerst haar verhaal, aan de rand van de afgrond waar ondanks de staat van de wereld hoop kan ontstaan.

Op een futuristische filmset met een mysterieus huis en een magisch bos ontmoeten we filosofe Isabelle Stengers. Het is een plek waar haar inzichten hun weerslag vinden in een immersieve gevoelswereld. Stengers, geboren in Brussel in 1949, is een van de bekendste filosofen van haar tijd. Kenmerkend zijn haar antwoorden op de kapitalistische hekserij en haar reflecties op onze gehavende wereld. In de loop der jaren ontwikkelde ze een denkwijze die in het teken staat van verzet tegen de gevestigde orde en het heropbouwen van gedeelde werelden. Ze vertelt hier voor het eerst haar verhaal, en wel op een zeer aparte manier. Alles raakt verstoord in de fantastische en wonderlijke ruimte die ze bewoont, met katten die tussen ruïnes en nieuwe perspectieven ronddwalen. Filmmaker Fabrizio Terranova verlegt de grenzen van de documentaire en verdiept zijn engagement en vraagstelling rond hoe zorg te dragen voor onze wereld. Het resultaat is een vreugdevol portret van Stengers. Na zijn portret van Donna Haraway (Kunstenfestivaldesarts 2016) dompelt hij ons opnieuw onder in een onvermoede wereld, waar Stengers laat zien dat aan de rand van de afgrond hoop kan ontstaan.

Programme