Nordic Shorts – Cinema Galeries

Nordic Shorts

  • ONDERTITELING EN
  • Prijzen 9.50 €, 7.50 €, 6.50 €, 6.00 €
  • Moderatorkaartje Article 27, Arsène 50
  • Abonnement Carte 5 places Cinema Galeries, UGC Unlimited, Cineville Pass

Inleiding

The best of Nordic Shorts. Starting with the hypnotizing and tender “Nest“, from Godland‘s Hlynur PÁLMASON, we continue with 3 nordic shorts focused on our relationship with nature

Inleiding

The best of Nordic Shorts. Starting with the hypnotizing and tender “Nest“, from Godland‘s Hlynur PÁLMASON, we continue with 3 nordic shorts focused on our relationship with nature

Nest Hlynur Pálmason, Islande, 22′, VO IS st EN

Broers en zussen bouwen een jaar lang samen een boomhut. We ervaren de schoonheid en wreedheid van de seizoenen, terwijl we hen volgen in hun strijd en momenten van vreugde. Een moment van gelukzaligheid, om je weer kind te voelen.

Not until now (Först Här)

Clara Bodén, Sweden, 6’30, VO SE st EN

Voor de moderne mensheid zijn bossen een ervaring geworden waarvan we genieten of die we consumeren. Hoe meer we ons distantiëren van de natuur, hoe abstracter en onbewuster onze relatie wordt. Hoe beïnvloedt dit onze perceptie van bossen? “Not Until Now” is een poëtisch filmisch essay over de levensomstandigheden, de economische waarde en de bomen in het landschap om ons heen. Het gaat over bewustwording, over geconfronteerd worden met een realiteit die meer vraagt en verdere vragen stelt.

Fence (Hegn)

Hilke Rönnfeldt, Denmark, 12′, VO DK st EN

Er wordt een hek gebouwd tussen Denemarken en Duitsland om wilde zwijnen te scheiden van tamme boerenvarkens, om de verspreiding van een dodelijk varkensvirus te voorkomen. Ebba wordt wakker, op slechts een armlengte afstand van haar vriendin Jona, de herinnering aan haar droom over scheiding en het verlangen naar eenheid eist zijn tol.

Finito

Patrick Eklund, 22′, Sweden, VO SE/EN st EN

Het is 2121 en in een klein stadje in het noorden van Zweden wordt de plaatselijke ingenieur Eugene Lestander gevierd, wiens uitvindingen de gevolgen van de klimaatverandering hebben weten te keren. In het midden van de viering breekt het nieuws uit over een nieuwe doemsdagdreiging. Kan de mensheid het deze keer redden?