PROGRAMMA

De Cinema Galeries, een kunstbioscoop en tentoonstellingsruimte van 1000 m2 in het hart van Brussel, biedt een volgehouden en intensief programma, van de nieuwste releases van de kunstcinema tot retrospectieven van de grootste onafhankelijke regisseurs.

De Cinema Galeries is een centrum voor creatieve films en verdiept zich in de cultuur van het beeld in al zijn vormen: cinema, animatie, beeldende kunst, webcultuur, enz. Evenementen: tentoonstellingen, festivals, thema-avonden, avant-premières en retrospectieven punctueren het leven van de cinema.

De Cinema Galeries is gewijd aan auteursfilms en biedt ook een breed aanbod van tentoonstellingen gewijd aan onafhankelijke cinema en hedendaagse kunst. Talrijke hedendaagse kunstenaars zoals Clément Cogitore, Amos Gitai, David Lynch, Eric Baudelaire… werden uitgenodigd om hun werk voor te stellen, in verband met cinema.

Op het schoolprogramma staat steeds de rijke en relevante selectie JEF, evenals een reeks zorgvuldig door het team van Cinema Galeries geselecteerde films, films op aanvraag buiten het programma, workshops, … Filmcycli worden voorgesteld aan leerkrachten, om leerlingen gevoelig te maken voor sterke thema’s zoals gender, ecologie, spreken, publiek debat, segregatie, migratie, scholing en sociale strijd.