L’heure d’été Seoul – Cinema Galeries

L’heure d’été Seoul

Download programma

L’heure d’été Seoul

  Download programma

  Met L’HEURE D’ÉTÉ: SEOUL, de achtste editie van zijn indoor en outdoor filmfestival, laat CINEMA GALERIES de traditionele genres voor wat ze zijn. In plaats daarvan kan de kijker rekenen op een kwaliteitsselectie films op bijzondere locaties.

  In samenwerking met het Koreaans Cultureel Centrum, de schepen van cultuur van de
  Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest viert het festival L’HEURE D’ÉTÉ het 100-jarig bestaan van de Koreaanse cinema. Daarbij maken we kennis met Seoul en de rest van het land, inclusief zijn vele onbekende facetten …

  Seoul is een stad die een enorme bevolkingsgroei heeft doorgemaakt : in de jaren 20 van de vorige eeuw had de stad 300.000 inwoners; vorig jaar waren dat er 20 miljoen.

  – RECURRING VISIONS –
  Van Dinsdag tot en met Zondag – 14:00 > 20:00 – CINEMA GALERIES. Free
  ! Exceptional closing of the exhibition on Saturday July 20th!

  Seoul is vandaag de hoofdstad van een economische grootmacht. Het leven van haar inwoners verloopt in een razend tempo : de gemiddelde inwoner werkt ruim 60 uur per week.  In Seoul kun je je huisdier laten klonen en je eigen begrafenis meebeleven. Plastische chirurgie is er gemeengoed : een op drie vrouwen heeft al minstens één ingreep achter de rug.

  Tussen gisteren en nu, tussen de stad gezien door de ogen van Hong Sang-soo (The Day A Pig Fell Into The Well, The Day He Arrives) of Jeon Go-woon (Microhabitat), heeft niet alleen Seoul zelf een gedaanteverandering ondergaan. Ook het filmmedium heeft de stad verschillende rollen laten spelen die die gedaanteverandering stapsgewijs in beeld brengen. Het programma van L’HEURE D’ÉTÉ verkent de wijze waarop de Koreaanse cinema deze stad met haar unieke atmosfeer tot een acteur met vele gezichten heeft gemaakt.

  Filmmaker Kim Jee-woon (The Good, The Bad, The WeirdA Tale of Two SistersI Saw the Devil) zal tot onze grote trots aanwezig zijn op de openingsavond en tijdens een masterclass getiteld Bong Joon-ho : een retrospectieve. Daarbij gaat hij in op deze vertegenwoordiger van de Zuid-Koreaanse New Wave, die in mei dit jaar in Cannes als eerste filmmaker uit zijn land een Gouden Palm binnenrijfde.

  L’HEURE D’ÉTÉ omvat ook een thrillerprogramma, want de Zuid-Koreaanse hoofdstad blinkt uit in dit genre. Seoul verschijnt in deze films als een soort spirituele hel waar bloedbaden een doodgewoon verschijnsel zijn. Verder zijn er een selectie geëngageerde documentaires door vrouwelijke filmmakers en de diptiek White Night en Night Flight van Lee Song-hee-il, twee queer getinte melodrama’s waarin de nachtelijke kant van Seoul op een niet eerder geziene wijze in beeld wordt gebracht.

  Het festival L’HEURE D’ÉTÉ omvat in totaal 31 films. Daarvan worden er 9 uitzonderlijk in de open lucht vertoond. Daarnaast omvat het festival een tentoonstelling van de
  Zuid-Koreaanse groep Steak Films, een cineconcert van Ensemble 0.

  DATES | 09.07 – 11.08.19

  FILMS I 31 films – FOCUS Women Directors / Thriller & Horror / Bong Joon-ho / Queer Melodrama & many others.

  OPEN AIR I Een openluchtbioscoopervaring die een must is geworden voor de Brusselse zomer.
  In geval van regen worden de screenings verplaatst naar Cinema Galeries.

  EXHIBITION | Van Dinsdag tot en met Zondag – 14:00 > 20:00 – CINEMA GALERIES. Free
  ! Exceptional closing of the exhibition on Saturday July 20th !

  KIDS I Korte animatiefilms voor het gezin

  PLAATSEN
  CINEMA GALERIES
  Koninginnegalerij 26 Galerie de la Reine 1000 Brussel / Bruxelles

  UGC DE BROUCKERE
  Place de Brouckèreplein 38, 1000 Brussel / Bruxelles

  OPEN AIR
  VAUXHALL (Parc Royal / Brussels Park), Wetstraat 1 Rue de la Loi, 1000 brussel / Bruxelles
  Guinguette Parc du Cinquantenaire – Bar Maurice/ Bruxelles
  CITE ADMINISTRATIVE – Colonne du Congrès / Congreskolom, 1000 Brussel / Bruxelles

  Programme